Наталия Назарова роди момче

Многократната световна шампионка в зала на 400 м и 400 м с пр. Наталия Назарова за втори път стана майка. Рускинята роди момче и вече мисли за Рио. 

След щастливото събитие спринтьорката обяви, че не възнамерява да слага край на спортната си кариера. Тя смята възможно най-скоро да поднови тренировки и още през пролетта да влезе в привичния си режим. Любопитното е, че Назарова на практика не е спирала да тренира и до осмия месец бягала кросове и правила упражнения. Атлетката изключва възможността да влезе във форма за летния сезон. Голямата й цел са олимпийските игри в Рио де Жанейро догодина и подготовката й изцяло е насочена натам.

nazarova_4

35-годишната спринтьорка има и дъщеря, която е на 14 години.

Наталия Назарова е двукратна вицешампионка и веднъж бронзова медалистка от олимпийски игри с щафетата на Русия 4 х 400 м. От световни първенства на открито отново с щафетата има пълен комплект медали – злато, сребро и бронз. Два пъти е световна шампионка в зала индивидуално на 400 м и 5 пъти с щафетата. Има и два сребърни медала: индивидуално и като част от щафетата.

 

Share Button