Последният британец победил Мо Фара сега е диджей

Напълно забравеният Рики Стивънсън е последният британец победил Мо Фара в официално атлетическо състезание. Това се случва преди 5 години на крос в Единбург (4 км). Тогава пред настоящия ”Крал на дългите бягания” завършва и Стив Върнън.

Междувременно кариерата на Мо тръгна към висините – европейски, световни и олимпийски, а Стивънсън се отказа от спорта на 26-годишна възраст. Последният му старт беше преди близо две години. В момента той е много по-успешен като диджей. Трaвма на колянното сухожилие му попречва да се подготви за олимпийските игри в Лондон, но той не се отказва и продължава да тренира въпреки болките. Рики още има проблеми от това си решение. „Бегачите може да бъдат най-големите си врагове. Аз бях такъв за себе си не един и два пъти”, признава Рики Стивънсън пред „Атлетикс Уийкли” след първата си публикувана музикална творба.

Стивънсън продължава да преследва любовта си към хауз музиката, но има намерение да създаде и мениджърска агенция, която да се грижи за млади бегачи на дълги разстояния.

 

 

Share Button