Кой ще бъде атлет номер 1 на България за 2014 година?

Списание „Атлетика” за 17-и пореден път организира анкета за избор на атлет на годината на България.

Най-добрият български атлет за 2014 г. ще определят експертите и читателите на Atletikabg.com.

Как се избира най-добрият атлет в България? Приоритет в анкетата на списанието е представянето на българските атлети в официални състезания на националния отбор, както и постигнатите резултатите през годината. С най-голяма тежест са олимпийски игри, световни и европейски първенства за мъже и жени, а към тези състезания се взимат класирания от европейско отборно първенство и балкански шампионати. Същите състезания за младежи и девойки до 23 години, юноши и девойки старша и младша възраст също имат голямо значение, но с по-малка тежест отколкото мъжките и женските надпревари. 

Допълнителни бонуси могат да донесат поставени национални рекорди и стабилност на резултатите през цялата година.  Един добър показател за качеството на номинирания атлет е стойността на точките (по сравнителната таблица на ИААФ), който носи личния му резултат за годината.  

В анкетата участват редакционната колегия на списание „Атлетика”, журналистите от различни печатни и електронни медии, които отразяват българската атлетика, както и експерти и специалисти в областта на леката атлетика.

През 2014 г. за първи път екипът на списанието дава възможност на феновете на леката атлетика в България и по света да участват в избора на най-добрия български атлет. Всеки може да гласува за едно име на сайта на списание „Атлетика” –  Atletikabg.com. След приключване на анкетата класирането от сайта ще оформят един вот, който ще бъде добавен към общата анкета, а атлетът спечелил най-много гласове от феновете гласували на Atletikabg.com ще бъде награден за любимец на публиката.

Гласуването на феновете започва от 22 декември 2014 г. и ще приключи на 22 януари 2015 г. Атлетът на България за 2014 г. ще бъде обявен в края на януари 2015 г. на специална церемония.

Кои са предишните победители в анкетата може да видите тук.

Share Button