Йорданка Иванова беше избрана за най-добра атлетка на Софийския университет

На тържествена церемония на 26 ноември в една от залите на Софийския университет бяха наградени най-добрите спортисти на учебното заведение. Йорданова, която е студентка втори курс в специалност „Биотехнологии“, бе отличена като най-добра лекоатлетка.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAПрез 2014 г. състезателката на клуб „Евър“ Варна стана вицешампионка при жените на 60 м в зала. През 2013 г. тя бе шампионка на 60 м и 60 с препятствия за девойки старша възраст, но по-късно контузии й попречиха да покаже възможностите си на открито през 2013 и 2014 г.

_JP_0412

За Atletikabg.com Иванова заяви, че в бъдеще ще концентрира подготовката си в гладкото бягане. 

Събитието се организира от департаментът по спорт при университета и събира хора от спортните и академичните среди, които поздравяват призьорите. На церемонията се награждават десетте най-добри спортисти, най-добрият треньор и отбор на университета, и се прави отчет на успехите и дейността на департаментът по спорт, който през тази година организира и семинар по програмата на ИААФ „Детска атлетика – Нестле здарви деца“. Гостите бяха поздравени и с песен изпълнена от Иванова, която освен с лека атлетика се занимава и с пеене. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Share Button