Букурещ е домакин на Балканската атлетическа гала

Румънската столица Букурещ ще е домакин тази вечер на четвъртото издание на Балканската атлетическа гала. Организатори на събитието са Асоциацията на балканските атлетически федерации (АБАФ) и Румънската атлетическа федерация.

На Галата ще бъдат обявени най-добрите атлети на Балканите за 2014-а. Също така награди ще получат и изгряващите звезди при по-младите атлети. Официални гости на Галата по традиция са ръководители от ИААФ, Европейската атлетика (ЕА) , както и на страни поддържащи отлични връзки с АБАФ.

Днес бе и официалната пресконференция по повод галата. На нея присъстваха президентът на АБАФ Добромир Карамаринов, Ибрахим Бин Овайран (Саудитска арабия), Йон Санду (президент на Румънската атлетическа федерация), Ахмад Ал Камали (президент на Атлетическата федерация на страните от Персийския залив и член на Съвета на ИААФ) и Карел Пилни (вицепрезидент на Европейската атлетика). Специално за Галата от Лондон пристига и вицепрезидентът на ИААФ и двукратен олимпийски шампион Лорд Себастиан Коу (Вбр).

Share Button