Световни шампиони и рекордьори си оспорваха победата в Делхи

Полумаратонът в Делхи, Индия, се превърна в едно от най-силните състезания през есента, след като тази неделя в него взеха участие много от най-добрите атлети в дългите бягания.

При мъжете победител стана Гуйе Адола, който пробяга разстоянието за 59:06 мин, което бе нов рекорд на трасето и нов личен резултат за етиопеца. Световният шампион на полумаратон Джефри Кипсанг Камворор от Кения завърши втори с разлика само от една секунда. Трети е Мосинет Джеремю от Етиопия с 59:11 мин. За силата на състезанието говори фактът, че Абрахам Черобен, който е водач в световната ранглиста с 58:48 мин, постигнати на полумаратона във Валенсия преди месец, остана едва седми.

Световната рекордьорка в дисциплината Флоранс Киплагат от Кения спечели надпреварата при жените с 1:10:04 ч. И отново оспорвана битка – само на една секунда от победителката остана двукратната световна шампионка Гладис Чероно, също от Кения. Трета завърши Воркнеш Дегефа от Етиопия с 1:10:07 ч.

Финансовите условия бяха доста примамливи, като първите при мъжете и жените получиха по 27 000 долара, а награди имаше до 10-то място. Отделно беше предвидено и класиране за индийци.

Share Button