Хайке Дрехслер ще бяга маратон

Двукратната олимпийска шампионка в скока на дължина Хайке Дрехслер (Германия) ще участва на маратона във Франкфурт през 2015 г.

Една от най-великите атлетки за всички времена поддържа перфектна форма и се е заела много сериозно с предизвикателството. Тя тренира всеки ден, а най-дългият пробег, която е направила досега, е 14 км. „Разбира се, това далеч не е маратон, но аз искам да го пробягам и крачка след крачка вървя към целта си, “ – споделя 49-годишната германка.

А тя знае как да постига целите си. Двадесет години в елитния спорт и забележителна кариера, изпълнена с титли, медали и световни рекорди. Два пъти олимпийска шампионка в скока на дължина, вицеолимпийска шампионка в същата дисциплина. Два пъти бронзова медалистка от олимпийски игри, съответно на 100 и 200 м. Двукратна световна шампионка в скока на дължина. Два сребърни медала и два бронзови от световни първенства на открито. Два пъти световна шампионка в зала (скок дължина и 200 м). Пет пъти европейска шампионка (4 пъти в скока на дължина и 1 път на 200 м) и веднъж сребърна медалистка. Бивша световна рекордьорка в скока на дължина (7.45 м) и на 200 м (21.71 сек). И още, и още…

Именитата атлетка не си поставя някакъв резултат, който ще гони. Тя просто иска да завърши дистанцията. За нея участието на маратон е едно голямо предизвикателство, защото, по нейните думи, „това е най-жестокото изпитание в леката атлетика“.

Маратонът във Франкфурт се провежда ежегодно в края на месец октомври. Това означава, че Хайке Дрехслер има цяла година за сериозна подготовка, а това е достатъчно време за един добър резултат.

 

Share Button