Убий се от бягане или догони Онистрад

С този интересен лозунг украинският банкер Андрей Онистрат предизвиква тази неделя всички любители на бягането да проверят своите сили и възможности.

Необичайното състезание е обявено като празник на спорта и здравето. То ще се проведе в Парка на партизанската слава в Киев, Украйна. Целта е всеки участник да пробяга максимално количество километри от финала до старта. 

Състезанието е доста трудно. Началото му е в 6:30 сутринта, а финалът – в 21:00. През това време участниците бягат един час, а един час почиват. По време на почивката всеки може да хапне, да се отпусне, дори да дремне. Накрая се смятат общите километри, които е пробягал атлетът.

Проявата е безплатна и в нея могат да участват както любители, така и професионалисти, като призьорите получават специални награди. В бягането се очаква да се включат известни украински спортисти и звезди от шоу бизнеса.

Андрей Онистрат е много интересна личност. Успешен бизнесмен, банкер, кандидат на икономическите науки, доцент по банково дело и международни финанси. Едновременно с това спортист, вицепрезидент на украинската федерация по триатлон. Участва в много състезания по бягане и триатлон по света, включително в петте най-големи световни маратона, и пропагандира здравословен начин на живот. Личният му рекорд на маратон е 2:42:34 ч, а на триатлон – 9:58:48 ч. Организатор на повечето от маратоните и триатлоните в Украйна.

 

 

Share Button