Армстронг бяга в „Бирената миля“

Легендарният американски колоездач Ланс Армстронг участва в популярното комерсиално състезание „Бирената миля“, което се провежда всяка година в град Остин, САЩ.

Правилата на състезанието са доста странни за европейските разбирания. Правят се четири кръга на писта. Преди старта и след всеки кръг участниците трябва да  изпият по една кутийка бира. Тоест, за цялата дистанция – 5 кутийки бира.

Армстронг успя да пробяга само един кръг и се отказа. „Състезанието се оказа съвсем не такова, каквото очаквах,“ – призна той.

Ланс Армстронг е един от най-популярните спортисти на нашето време. Той е многократен победител в най-силното състезание за колоездачи-професионалисти – обиколката на Франция. След признанието му за употреба на допинг обаче титлите му бяха отнети, а самият колоездач – дисквалифициран до живот. Преди това американецът успя да победи тежка форма на рак и отново се завърна в големия спорт, с което вдъхнови милиони хора по света.

Състезанията от веригата „Бирената миля“ набират все по-голяма популярност по света и в Остин през декември дори ще се проведе световно първенство. Участие в надпреварата е потвърдил и американецът Ник Саймъндс, сребърен медалист на 800 м от световното първенство (но без бира!) в Москва през миналата година.

 

Share Button