560 атлети от 36 страни идват на Евро 2014 по кроскънтри

Точно 560 атлети от 36 страни са подали заявки за участие в Европейското първенство по крос кънтри, което ще се проведе на 14 декември в местността „Широка поляна” в к.к. Боровец. Това стана ясно по време на пресконференцията на организационния комитет, която се проведе в община Самоков.

SparECCCSamokov14

На пресконференцията присъстваха Добромир Карамаринов (председател на оргкома на Евро 2014, президент на БФЛА и член на Съвета на Европейската атлетика), Владимир Георгиев (почетен председател на оргкома на Евро 2014 и кмет на община Самоков), Васил Сайменов (заместник кмет на община Самоков), Костадин Чифлиджанов (директор на трасето на Евро 2014 и старши треньор на СК „Рилски атлет“ Самоков), Веска Тодорова (Връзки с обществеността в община Самоков) и Антон Бонов (БФЛА – координатор на Евро 2014).

Част от най-добрите млади атлети от общината също бяха на пресконференцията.

Владимир Георгиев сподели, че за община Самоков е изключителна чест да приеме такова състезание, което е уникално в спортната история на България. Добромир Карамаринов припомни кандидатурата на града и че досега община Самоков, Българска федерация лека атлетика и Европейската атлетическа централа дават всичко от себе си за организацията на събитието, но все още се чака държавата да изпълни поетите ангажименти. По предварителни заявки ще участват 560 атлети от 36 страни, но на 4 декември ще са ясни точния брой на участващите страни и атлети.

Share Button