Митко Ценов изпревари…Болт и Кимето

Националният ни рекордьор в стийпълчейза и балкански шампион по крос Митко Ценов записа нов голям успех. Той успя да остави зад себе си едновременно най-бързия човек на планетата Юсейн Болт и световния рекордьор в маратона Денис Кимето.

За това забележително постижение голям принос обаче имат и феновете на леката атлетика, редовни читатели на сп.”Атлетика” и посетители на Интернет сайта на списанието. Именно с техните гласове Митко Ценов спечели анкетата на сайта за „най-впечатляващ рекорд за 2014-а”. Постижението му от 8:20.87 на 3000 м с пр., с което подобри рекорда на Михаил Желев от европейското първенство през 1969-а, получи 41% от вота на участвалите в анкетата!

Кениецът Денис Кимето (2:02:57 на маратона в Берлин през септември) остана втори с 27%, а французинът Рено Лавийени (6.16 на овчарски скок в зала през февруари) – трети с 25%. Тази тройка се „откъсна” пред останалите на огромно разстояние. Юсейн Болт имаше участие само в 3 състезания през годината, но пък бе много активен извън пистата, което накара atletika.bg да направи един социален експеримент. „Светкавицата” бе включен в анкетата с „рекорда” си от над 16 милиона последователи във Фейсбук.

След завършване на анкетата трябва да кажем, че нашият екип е удовлетворен от резултата в експеримента. Аудиторията ни показа висока класа и точна преценка – Болт получи само три гласа и остана на пето място. Анита Влодарчик (79.58 на чук) е също пред него с четири гласа (2,5%), а останалите предложения бяха: Гензебе Дибаба с двата си рекорда от зала (8:16.60 на 3000 м – два гласа; 3:55.17 на 1500 м – един глас) и Йоан Диниз (3:32:33 на 50 км спортно ходене – два гласа).       

 

 

Share Button