Остава месец до Европейското първенство по кроскънтри

Точно след един месец на 14 декември в община Самоков ще се състои едно от най-големите спортни събития в България – Европейското първенство по кроскънтри. Над 500 от най-добрите бегачи на континента от 40 европейски страни ще се срещнат в местността „Широка поляна“ в курортен комплекс Боровец.

Организацията на събитието вече е в пълна сила, а след броени дни пристигат и няколко отбора, които ще проведат тренировъчни лагери в Боровец. 

Състезанието включва шест старта за девойки и юноши старша възраст, девойки и младежи до 23 години, жени и мъже. Класирането има и отборен характер, а церемониите по награждаването ще бъдат 12 (6 индивидуални и 6 отборни). OLYMPUS DIGITAL CAMERA

В българския национален отбор, които ще бъде обявен официално от БФЛА в следващите дни, се очаква да бъдат включени националният рекордьор на 3000 м стипълчейз Митко Ценов (вицешампион за юноши и младежи под 23 години съответно през 2012 и 2013 г.), националната рекордьорка в същата дисциплина при жените Силвия Дънекова и вицешампионката по кроскънтри на Балканите – Яна Георгиева, както и най-талантливият ни юноша в тези дисциплини – Иво Балабанов. 

Шоуто на най-добрите бегачи на континента започва в 10:30 с надбягването на девойките старша възраст, а последните стартове за жени и мъже са планирани за 13:05  и 14:00 часа. Бягането на Митко Ценов при младежите до 23 години ще бъде в 12:15. 

Share Button