Атрактивният Бен Харадин

Бен Харадин може да не е най-добрият в сектора за мятане на диск, но със сигурност е един от най-атрактивните. Роден е на 14 октомври 1982 г. в Ню Кастъл, Австралия. Личният му резултат на диск е 68.20 м, постигнат през миналата година. Най-доброто му класиране на световно първенство е 5-то място в Дегу`2011, а на олимпийски игри – 9-то място в Лондон`2012. Шампион е на Игрите на Британската общност през 2010 г., а през тази година е четвърти на същото състезание.

Всичко това обаче можеше да не се случи. Проблемът е, че Харадин има вродена фиброза на черния дроб – заболяване, при което се препоръчва спорт, но само за здраве. Австралиецът обаче решава да се пребори със съдбата и постига наистина значими резултати. При правилно планиране на живота със заболяването може да се живее. Но има и някои ограничения. Атлетът не може да приема медикаменти, които натоварват черния дроб, дори противовъзпалителни. Затова след получена травма е принуден да се възстановява по-дълго време. „Разчитам единствено на добрия стар лед“- казва дискохвъргачът. Разбира се, той не близва и алкохол.

Харадин смята, че трябва не само да се състезаваш, но и да получаваш удоволствие от спорта. Затова на състезания той може да бъде забелязан с малко „странни“ екипи, които са ушити по негов проект. По този начин той не цели да провокира публиката, а се мотивира допълнително, според неговите думи. Един от най-атрактивните екипи имитира тялото му под кожата.

Гигантът, който е висок 1.99 м и тежи 117 кг, крие под могъщото си тяло поетична душа. Харадин споделя, че обича поезията и музиката. Самият той пише много стихотворения, по някои от които дори има създадени и песни.

Още по-интересно  е, че австралиецът колекционира шапки и има огромно количество най-различни модели. Става дума не за плетени, а за класически филцови шапки. Но любопитното е, че самият той ги изработва и стилизира. Според Харадин на всеки човек му отиват различни и в това той вижда своята мисия – да открие подходящата.

Тези странични занимания съвсем не разсейват австралиеца и все пак основното му занимание е леката атлетика. Той още не знае дали ще продължи своята кариера в спорта след олимпийските игри в Рио де Жанейро. Но желанието му е да предаде наученото на другите. Затова в Австралия под негово ръководство работят трима треньори и шестима спортисти. И ако олимпийските игри след две години са краят на неговата спортна кариера, Бен Харадин иска да остави следа след себе си.

Benn_Harradine_1

Share Button