Нови активности на „Детската атлетика“ през уикенда

Семинар по програмата на ИААФ „Детска атлетика – Нестле здрави деца“ се организира от БФЛА в община Смолян на 8 и 9 ноември (събота и неделя). Същата събота (8 ноември) в магазин „Декатлон“ в София ще се проведе открита тренировка за  деца с уредите от програмата. 

JP_72795326ec004fe9bВ семинара в община Смолян са потвърдили участие над 30 начални учители. Основни инициатори на проявата са БФЛА  и регионалния инспекторат по образованието с основен организатор Даниела Керкелова, която бе една от най-добрите български тежкоатлетки в близкото минало и представлява отдел „Спорт“ в общината. През 2015 г. Смолян ще домакинства национален шампионат по планинско бягане за юноши и девойки младша възраст, както и Младежка световна купа в тази дисциплина.

logo-1

Откритата тренировка по „Детска атлетика“ в съботния ден (8 ноември) ще се състои в магазин  „Декатлон – Витоша“, който се намира на Южната дъга на Околовръстното шосе в столицата с адрес ул. „Олимпийска“ 4. Тренировката ще се проведе от екип на Школата за атлетика – Дарко тим и е напълно безплатна за всички желаещи деца. 

Share Button