Тенисистките също могат да тичат

Тенисистката Каролина Вожняцки, бивша номер 1 в световния тенис, а сега 8-ма в ранглистата, завърши успешно маратона в Ню Йорк с отлично време – 3:26.33 часа.

След финала тя сподели, че това е било най-тежкото физическо изпитание в нейния живот. Датчанката смятала да пробяга дистанцията за около 4 часа и била приятно изненадана от резултата. „Публиката беше страхотна, – каза 24-годишната тенисистка. – Изживяването беше невероятно. Щастлива съм, че го направих и едновременно с това съм горда. Сега имам медал и мога да кажа, че съм пробягала маратона на Ню Йорк. Дори го направих със страхотно време. Много съм щастлива“.

Вожняцки сподели още, че на тренировки не е бягала повече от 20 километра. По време на самото състезание ѝ е било толкова тежко, че след 32-ия километър се е зарекла повече никога да не участва в маратон. Но след финала променила мнението си и планира след време да стартира отново.

Датчанката бе подкрепена в Ню Йорк от своята колежка Серина Уилямс, с която са добри приятели. Тя я чакаше на финала, за да й връчи възпоменателния медал.

С участието си в маратона Каролина Вожняцки събра близо 80 000 долара за благотворителност.

Share Button