Представяме ви: 5kmrun и Running Academy в България

През последните няколко години в България дойде манията, която е обхванала от десетилетия развитите страни: Да бъдем здрави и жизнерадостни, да намерим нови приятели и да се забавляваме чрез бягане. Няколко организации и спортни клубове организират редовни състезания, тренировки и събития, които набират все по-голяма популярност в страната. Atletikabg.com ще ви запознае, в няколко поредни материала, с най-активните организации в този бранш, които привличат все повече любители към леката атлетика. Започваме с най-масовите и редовни събития на ентусиастите от www.5kmrun.bg

5-kmrunНа 6 април 2013 г. беше поставено началото на бяганията на 5kmrun в България. По този начин беше стартирана една прекрасна инициатива, която се разрастна с изключително бързи темпове.

5kmrun е напълно свободно, организирано и абсолютно безплатно бягане. Провежда се всяка събота от 10:00 часа в Южния парк, София, в Морската градина, Варна, в Морската градина, Бургас и на Гребния канал, Пловдив. На участниците е необходима само еднократна регистрация в сайта на инициативата, който е www.5kmrun.bg

Съхранява се индивидуална и обща статистика с натрупване на точки, интересни класации, ранглисти и снимки по трасето. Подобен тип бягания се провеждат и в много други европейски страни. Инициативата се издържа само и единствено от своите спонсори, а дистанцията от 5км е подходяща за изключително широк кръг от хора. Това е универсална дисциплина, както за проверка на силите и за натоварване на цялото тяло, така и за много тонус и усмивки, с които да започнем съботния ден.

Ето и малко данни за 5kmrun досега. Провели са се общо 193 бягания като в тях са взели участие 17 960 души. Навъртян е километраж от 90 115км, а рекордният брой участници е 281 като той беше постигнат на бягане в Южния парк в София.

5kmrun се провежда целогодишно, така че всеки е свободен да се присъедини, когато пожелае.

  logo

Running Academy е логичното продължение на 5kmrun. Идея, която се зароди покрай съботните бягания заради големия интерес и желание за още мероприятия на участниците. Академията има за цел да създаде качествена основа на начинаещите бегачи, върху която впоследствие те да градят. Тренировките също така са много полезни и за по-напредналите, които могат да усъвършенстват знанията си и да подобрят своите техники на бягане.

Running Academy се провежда във Варна и София в неделните дни от 10:00 часа. Точна информация за всяко едно издание на Академията можете да намерите на нашия сайт running-academy.bg. Уникалното е, че всеки урок се води от различен треньор и е с предварително определена тема. Running Academy не се ограничава само с бягането в неговата техническа част. Инструкторите ще Ви запознаят с теми като „здравословното хранене“, „правилното дишане“, „различни екипировки за дадени климатични условия“ и т.н.

Участията в Академията също като при 5kmrun са напълно безплатни. Нужно е само желание и мотивация да станеш по-добър бегач. Running Academy се стреми да възпитава в един по-пълноценен и по-здравословен начин на живот. Именно затова уроците се водят от доказани, български спортисти и дългогодишни треньори.

И за финал. Мотото на 5kmrun и Running Academy  е: „Всеки го може!“ Затова не се колебайте. Следващата седмица елате и станете част от магията на нашето голямо, бягащо семейство!

Share Button