Сапарева баня ще е домакин на световното по планинско бягане през 2016-а

Българска федерация лека атлетика (БФЛА) и Сапарева баня спечелиха домакинството на световното първенство по планинско бягане през 2016-а година. Най-големият форум в тази дисциплина ще се проведе на 4 септември. Получавайки това признание от Международната федерация по лека атлетика (ИААФ) Сапарева баня става първия град в света, който е бил домакин на Балканиада, Европейско първенство и Световен шампионат по планинско бягане.

Европейско по ПБ Сапарева Баня 2010 162

Европейското първенство, което Сапарева баня организира бе обявено за най-доброто в историята. Сигурен съм, че и световното първенство ще влезе в историята на ИААФ, като най-добре проведеното„, коментира президентът на БФЛА Добромир Карамаринов.

Кметът на Сапарева баня инж. Сашо Иванов заяви, че е развълнуван от тази новина. „За нас е голямо признание да организираме най-големия форум в планинското бягане. Специално благодаря на президента на БФЛА Добромир Карамаринов, който помогна да спечелим това домакинство с авторитета, който има в световната атлетика и усилията, които положи за защита на кандидатурата ни пред ИААФ„, заяви Иванов.

Share Button