Нови фотогалерии от състезанията на БФЛА

Atletikabg.com допълва своя архив от снимки за 2014 г. с фотографии от три състезания от календара на БФЛА, които се състояха през октомври. Предлагаме ви фотоси от едно от най-масовите спортни събития през годината в България – Софийският маратон (12 октомври), традиционното кроскънтри състезание в Луковит „Луковитски моми“ (18 октомври) и националният шампионат по кроскънтри в Самоков (25 октомври).

Софийският маратон събра бегачи от 35 страни, а победителите при мъжете и жените бяха съответно от Кения и Етиопия. В рамките на състезанието се проведе и националният шампионат в тази дисциплина, а Шабан Мустафа и Милка Михайлова спечелиха поредните си титли в тази дисциплина. Снимките от Софийския маратон са дело на Атанас Димитров и са любезно предоставени от организаторите на маратона. Пълната галерия със снимките от това събитие може да видите на www.marathonsofia.com, a селекцията на Atletikabg.com може разгледате тук.

Кадрите от кроскънтри „Луковитски моми“, където шампиони станаха Митко Ценов и Милица Мирчева, са направени от Елица Иванова и се намират тук.

Националният шампионат по кроскънтри бе истинско изпитание за всички участници, треньори и организатори, но въпреки тежките метереологични условия над 150 атлети излъчиха националните шампиони за 2014 г. БФЛА и Община Самоков са домакини на европейското първенство по кроскънтри на 14 декември.

Снимките на БФЛА и Николай Първанов (бронзов медалист при младежите до 23 години на националния шампионат) са налични тук.

Share Button