Асбел Кипроп обвинен в отвличане и заплаха за убийство

Олимпийският шампион на 1500 м от Пекин-2008 и 2-кратен световен в Дегу-2011 и Москва-2013 Асбел Кипроп е обвинен в отвличане на малолетен, размахване на пистолет и заплаха за убийство на жена, с която има връзка от 6 години.

„Той има лош характер. Няколко пъти е заплашвал, че ще ме убие. За последен път – на 17 октомври, когато насочи пистолет към мен”, заявява Самари Черотич, партньорка на Асбел. Тя го обвинява и в отвличане на 5-годишното им момче от частно училище и задържането му в неизвестно местонахождение. Самари е световна шампионка за кадетки на 1500 м от Острава-2007. „Асбел ме атакуваше физически пред сина ми и напуснах брачния дом за моята сигурност и тази на детето”, казва Черотич.

Те се запознали в Елдорет, имали „любов от пръв поглед” и за нула време забременяла още на 16 години. Всичко станало без знанието на нейните роднини и тя била принудена да напусне училище. Черотич търпяла арогантността и насилието заради детето, но през 2012-а Кипроп я наранил физически и се наложило да й бъде направена операция на корема. Асбел, който се води на служба в полицията като инспектор, обаче има друга версия и обвинява Самари в това, че е изоставила детето си.

Кипроп вече си имал нова приятелка тийнейджърка и изпращал съобщения на Черотич с нейни снимки и текстове от сорта: „Ти дори не се квалифицираш да бъдеш моя жена. Емма има това, което е нужно за да бъде”.

Share Button