Шабла приема семинар по „Детска атлетика“

Черноморският град ще бъде домакин на поредната инициатива на програмата на ИААФ „Детска атлетика – Нестле здрави деца“ на 25-26 октомври. Основни домакини и организатори на проявата са община Шабла, новосъздаденият атлетически клуб в града „Нефтаник 2014“ и  атлетически клуб „Черно море 2005“ – Балчик. 

В семинара ще участват учители от град Шабла и околностите, както и много от шампионите и възпитаниците на треньора Андриан Андреев от клуб „Черно море 2005“ – Балчик, а лектори са Магдалена Христова и Иванка Кърпарова.

Програмата „Детска атлетика – Нестле здрави деца“ е в България от началото на 2013 г.  и оттогава бяха обучени над 200 инструктора в няколко градове и общини като София, Бургас, Русе, Враца, Мездра, Самоков, Сунгурларе, Тетевен, Карнобат, Айтос и т. н, а около 50 000 деца участваха в различни демонстрации, тренировки и часове по физическо възпитание. 

За първи път „Детската атлетика“ ще бъде представена чрез семинар в Североизточна България, а Atletikabg.com ще информира за всички събития от програмата.

Снимка: Илиан Телкеджиев

Share Button