Олимпийски шампион в скока на дължина стана баща

Грег Ръдърфорд и неговата партньорка Сузи Верил оповестиха раждането на първата им рожба – момче, което е кръстено Мило. „Това е най-щастливият ден в живота ми”, заяви Ръдърфорд в социалните мрежи.

27-годишният британец е олимпийски шампион в скока на дължина (Лондон-2012), а през тази година направи дубъл с титли в Игрите на Британската общност и на европейското първенство. След като завърши активния сезон Грег заяви: „Нямам търпение да бъда около бебето. Мисля, че първият път, когато то ще ме познае и ще ми си усмихне, ще бъде най-невероятното нещо, което ми се у случвало. Очаквам да си играя много с него. Аз бях щастлив, въпреки че баща ми работеше много, когато бе свободен играеше различни спортове с мен и брат ми и аз искам да правя това с моето дете”.

Greg-Rutherford--a

През 2014-а година сигурно беше поставен рекорд (няма официална статистика) за раждания в атлетически семейства. Много атлетки използваха това, че през годината нямаше олимпийски игри или световно първенство и бяха планирали да се оттеглят поради майчинство.

Share Button