Националният шампионат по кроскънтри е квалификация за балкански и европейски първенства

Около 200 атлети от цялата страна ще участват в последното национално първенство за тази година. В град Самоков ще се излъчат последните шампиони за тази година, като състезанието по кроскънтри ще се проведе на 25 октомври в местността Ридо от 10:30 до 15:30 часа. 

Бегачите ще спорят в 10 старта (от момичета и момчета до 16 години до мъже и жени). След обявяване на официалните резултати ще се определят и националните отбори за балканския и европейския шампионати по кроскънтри във възрастовите групи за юноши и девойки старша възраст, младежи и девойки до 23 години, мъже и жени.

Турция приема първенството на АБАФ (Асоциацията на балканските атлетически федерации), което е планувано за град Ерзерум на 8 ноември. Поради усложнената обстановка на източната граница, където се намира града-домакин,  турската атлетическа федерация премести състезанието в Коджаели, който се намира близо до Истанбул и прие това първенство през 2012 г. 

Европейският шампионат по кроскънтри ще бъде в община Самоков на 14 декември, но на трасе в курортен комплекс Боровец, което все още се подготвя за едно от най-големите спортни събития в България през 2014 година. 

Share Button