Сергей Бубка дава старт на проекта „Арена Бургас“

Вицепрезидентът на Международната федерация по лека атлетика (ИААФ) и член на Международния олимпийски комитет (МОК) Сергей Бубка пристига в Бургас за старта на изграждането на уникалната спортна зала „Арена Бургас“. 

Легендарният атлет заедно с кмета на Бургас Димитър Николов и президента на Българска федерация лека атлетика (БФЛА) Добромир Карамаринов ще дадат старта на грандиозния проект на 20 октомври (понеделник) в 10:30 ч. Бубка идва в Бургас по покана на Община Бургас и БФЛА. За 11:30 в сградата на Община Бургас е предвидена и официална пресконференция със Сергей Бубка, Димитър Николов и Добромир Карамаринов. С нея Бубка ще има специална среща с младите атлети от морски град. Украинецът е шест пъти световен шампион на открито в овчарския скок (1983 -1997 г.), олимпийски шампион и 35 пъти е подобрявал световния рекорд в дисциплината в зала и на открито.

„Арена Бургас“ ще е първата в България в която ще има атлетическа писта по всички изисквания на ИААФ. С началото на проекта за новата зала ще бъде даден и старта на кампанията за домакинството на Бургас на Европейското първенство в зала през 2019-а година.

Share Button