Дряново и Луковит са следващите спирки от календара на БФЛА

Шосеен пробег „Кольо Фичето“ на 17 октомври (петък) и крос „Луковитски моми“ на 18 октомври (събота) са поредните състезания, където ще се срещнат най-добрите български бегачи. 

Състезанието в Дряново се провежда за 45-и път и е едно от най-старите атлетически прояви у нас. Над 120 картотекирани атлети са дали заявка за участие в набягванията в центъра на града, които са от 400 м до 4000 м при мъжете. Сред участниците личат имената на Шабан Мустафа, който завоюва националната титла на маратон в София на 12 октомври и националната рекордьорка на 3000 м стипълчейз Силвия Дънекова. 

В заявките за Луковит на 3000 м при мъжете са имената на Митко Ценов, Йоло Николов и Иван Попов, а при жените за медалите и паричните премии ще спорят Силвия Дънекова, Милица Мирчева, Моника Георгиева и Яна Георгиева на дистанция 2000 м. Атлети от 31 клуба от цялата страна ще вземат участие в Луковит, а състезатели от няколко сръбски клуба ще направят проявата международна.

И двете състезания са посветени на 90-годишнината на БФЛА и са последна проверка за бегачите ни преди националния шампионат по кроскънтри в Самоков, които ще бъде квалификация за европейското първенство на 14 декември в курортен комплекс Боровец.

Повече информация за състезанието може да намерите в наредбите за състезанието на www.bfla.org/programi.html

Share Button