Стара Загора приема Европейско отборно първенство втора лига през 2015 година

Българска федерация лека атлетика и община Стара Загора бяха удостоени от Европейската атлетика с домакинство на Европейското отборно първенство втора лига през 2015 г. Състезанието ще се проведе на 20 и 21 юни 2015 г. на реновирания стадион „Берое“. Европейското отборно първенство се провежда едновременно на четири места на Стария континент, като отборите са разпределени съответно в първа, втора, трета или Супер лига на база класирането им в предходната година.

През 2015 г. във втора лига участват 8 отбора:

Словения, Унгария, България, Сърбия, Дания, Хърватия, Кипър и Исландия.

Първите два (Словения и Унгария) слизат от първа лига, а последните два (Кипър и Исландия) се изкачват от трета лига.

При финалното разглеждане на предложените условия Европейската атлетика предпочете кандидатурата на Стара Загора пред тази на Веление (Словения), която също искаше първенството.

Това е поредното признание за БФЛА. Искам специално да поздравя Стара Загора, клубът по лека атлетика и общината начело с кмета Живко Тодоров, за усилията, които полагат за развитието на нашия спорт. През последните години те поставиха нова писта за лека атлетика, проведоха отлично балканския шампионат за мъже и жени, възстановиха традиционния международен турнир „Самарско знаме“, а сега ще са домакини на Европейско отборно първенство. Българските атлети ще направят всичко възможно в Стара Загора да заемат едно от първите две места, което ще им позволи влизане отново в първа лига, където ни е мястото, коментира президентът на БФЛА Добромир Карамаринов.

_MG_2199

Share Button