Йоло Николов и Шабан Мустафа в сблъсък на планинско бягане

 Двама от най-добрите ни атлети в бяганията на дълги разстояния Йоло Николов и Шабан Мустафа ще спорят за първото място на планинското бягане „Витоша – моята планина“ на 4 октомври.

Най-успешната българска сноубордистка Александра Жекова ще бяга с малчуганите в детския маратон, който е част от състезанието. Стартът на най-малките ще е от 11 ч пред хижа „Алеко“.

Професионалистите ще стартират в 10:00 ч от площада на Боянското ханче. При тях ще са двукратната златна медалистка от летни олимпийски игри Мария Гроздева, както и артистите Башар Рахал и Биляна Петринска.

Трасето за мъжете и жените е с дължина 17 км, и след Бояна преминава през местността „Златни мостове“, а финалът е на хижа „Алеко“. Стартът ще даде лично председателят на БОК Стефка Костадинова, а призьорите ще получат наградите си от кмета на София Йорданка Фандъкова. Организатор на събитието е „Витоша ски“ АД, с генерален спонсор и официален застраховател – Дженерали България и спонсори – MasterCard България, Fibank, „Макс спорт, „М-тел“, „Девин“ и „Белла България“. Като партньори в планинското бягане ще се включат и Фондация „Димитър Бербатов“, БОК, Българската федерация по лека атлетика и НСА. Заявки за уникалното състезание в което всеки може да участва и да се зареди с положителна емоция се приемат на e-mail: office@marathon.bg.

Победителите при мъжете и жените ще получат по 1000 лв, а за заелите второ и трето място ще има атрактивни предметни награди от „М-тел“ и „Макс спорт“. Всички участници в бягането, както и всички зрители, ще получат сувенирни тениски. Организаторите от „Витоша ски“ АД са подготвили и концерт, който ще се състои на хижа „Алеко“ с начален час 12 ч. и ще бъде със специалното участие на група Д2 и с водещ – Део.

Share Button