Клуб „Бегач“ организира масово бягане в Плевен

Организаторите ще направят Плевен – град на бягането на 28 септември (неделя). В програмата на състезанието, насочено към любители и професионалисти, са включени 3 км, полумаратон, маратон и щафета 2 х 10.55 км.

Около 200 бегача от повече от 10 страни са записани за участие. Стартът на маратона, полумаратона и щафетата е в 9:00 часа в центъра на Плевен, а на същото място в 9:15 е началото на масовия крос на 3 км. Между 7:00 и 8:00 часа на 28 септември (неделя), близо до старта, ще се раздават номера на тези, които не са успели да се запишат в предишните дни. 

Трасетата на маратона и полумаратона бяха измерени от представител на БФЛА в началото на месец август и включват голяма част от Плевен и околностите му, като се минава през най-интересните места на града. Основен организатор освен клуб „Бегач“ е и община Плевен.

Това е първия маратон в град Плевен, а от „Бегач“ заявяват, че искат да направят проявата традиционна и част от календара на БФЛА за 2015 г. Клубът организира още няколко популярни в средите на бегачите-любители състезания – „Панчарево рън“ през май, както и „София морнинг/ивнинг рън“ през октомври и Ултрамаратона от 1050 км Букурещ-София-Букурещ през ноември. Нови проекти на специализираният клуб за бягане са „Бизнес-рън“ състезанието, което се проведе през юни в Бизнес-парка в София и Ултрамаратона в Южния парк през март. 

Повече подробности за събитието може да намерите на сайта на състезанието в интернет www.plevenmarathon.com

Share Button