Професор Жалов издаде нова книга

„Българските лекоатлети на олимпийски игри“ е поредната книга написана от един от корифеите на олимпийски спорт номер едно в България – професор Константин Жалов.

В книгата е дадена кратка история на древните олимпийски игри и възраждането на съвременното олимпийско движение. С интересна статистика са дадени хронологично всички български участници в леката атлетика на олимпийски игри и визитки на всички българи олимпийски медалисти по години и дисциплини. 

В последните години професор Жалов написа няколко книги с атлетическа тематика – „В плен на магията лека атлетика“ посветена на богатият му житейски опит в областта на леката атлетика, както и книгите „Покоряване на върховете“ и „Световни рекорди и олимпийски медали в хвърлянията“ , където той прави ретростпекция на българските успехи в скоковете и хвърлянията. 

Плановете на Жалов за трета книга от тази поредица посветена на бяганията на дълги разстояния.

Колоритният преподавател е бивш елитен треньор в леката атлетика, един от най-уважаваните лектори в света на леката атлетика. През 2013 г. е награден с орден „Св. Св. Кирил и Методий“ – I степен за големите му заслуги към Република България в областта на науката и спорта.

Share Button