Елена Исинбаева започва подготовка за Рио`2016

Двукратната олимпийска шампионка в овчарския скок Елена Исинбаева ще преследва трета титла в Рио де Жанейро. Нейният треньор Евгений Трофимов заяви, че в края на септември атлетката се прибира в родния си Волгоград и от началото на октомври започва сериозна подготовка.

Преди два месеца и половина Исинбаева роди момиче. Шампионката почти веднага след раждането започна леки тренировки и кросове по специална програма, разработена от треньора й. През тези щастливи за нея месеци тя бе в Монако, където има жилище. Но за началото на сериозните тренировки Елена се прибира в Русия. Трофимов смята, че за 3 – 4 месеца въвеждаща подготовка скачачката може да влезе в привичния си тренировъчен ритъм. А това ще означава, че пътят към Рио е открит. Самата атлетка не изключи възможността да защитава и световната си титла на първенството в Пекин през 2015 г., но голямата й цел си остават олимпийските игри.

 

elena_isinbaeva_maika_2

 

Младата майка използва последните по-свободни дни за разходки из Монако с малката Ева. По думите на треньора й, тя е на седмото небе от щастие и изключително мотивирана за нови успехи в сектора за овчарски скок.

Междувременно във Волгоград тече усилен ремонт на пистата във физкултурната академия (ВГАХК). Именно тук ще се готви Исинбаева. На тази писта шампионката е тренирала и преди, заедно с други големи атлетки като Татяна Лебедева и Елена Слесаренко. За ремонта Исинбаева лично е настоявала пред министъра на спорта на Русия Виталий Мутко. Пистата ще бъде покрита със супермодерно покритие, ще бъде изграден нов сектор за овчарски скок, ще бъдат ремонтирани трибуните. Очаква се стадионът да стане един от най-добрите за лека атлетика в Европа.

elena_isinbaeva_7

Share Button