Деветото издание на „Децата на София“ е на 4 октомври (обновена)

Турнирът, който търси атлетически таланти сред децата, момичета и момчетата под 16 години, ще бъде на Националния стадион „Васил Левски“ на 4 октомври (събота). 

Състезанието бе обявено за 27 септември, но поради предстоящите мачове в Шампионската лига по футбол на „Лудогорец“ няма да може да се проведе на плануваната дата.

Програмата, която може да разгледате на www.bfla.org, предлага спринтове на 60 м, 100м и 300 м, както и бягания на 600 м и 800 м. Скокът на дължина е застъпен в две възрастови групи. Момичета ще могат да се пробват и на скок височина, а момчета в тласкането на гюле.

Организатори на турнира са СК „Приорити спорт“ и БФЛА, а основните спонсори са фирмата за спортна екипировка „Джома“, един от партньорите на БФЛА – „Куадрант бевъриджис“ представител на „Пепси“, „Липтън“ и „Гаторейд“ за България и агенция „Дамакра“. 

Историята на турнира „Децата на София“ започва през 2007 г. , като основател е спортен клуб „Юниверсал“, който организира състезанието в периода 2007-2011 година. През 2012 г. състезанието вече се поема от националната Магдалена Христова (СК Приорити спорт) – бивша национална състезателка на скок дължина и 100 м. 

TJP_2582

Тя организира изданията през 2012 и 2013 г., а през май 2014 г. прави и пролетно издание на състезанието. Магдалена Христова е и основен лектор по програмата на ИААФ „Детска атлетика – Нестле здрави деца“ в България“.

Записването за турнира е до 20 септември на имейл: christova.magy@gmail.com

Снимки: Илиан Телкеджиев, lap.bg

Share Button