Митко Ценов рекламира Европейското първенство по кроскънтри

Българска Федерация Лека Атлетика и Община Самоков започнаха рекламна кампания за европейското първенство по кроскънтри, което е насрочено за 14 декември тази година. 11 билборда на територията на община Самоков ще подсещат всички жители и посетители на Самоков, че градът е домакин на едно от най-големите атлетически състезания на континента за годината.

Вицешампионът на Европа в тази дисциплина – Митко Ценов е едно от лицата на билбордовете. Ценов спечели сребърни медали от тези шампионати при юношите през 2012 г. в Будапеща и при младежите до 23 години през 2013 г. в Белград. През тази година той отново ще атакува титлата във възрастта до 23 години пред родна публика на трасето, което в местността Широка поляна в курортен комплекс Боровец. 

По-рано през годината Ценов подобри 45-годишния национален рекорд на 3000 м стипълчейз на Михаил Желев, спечели балканската титла в дисциплината, стана първи на европейското отборно първенство и в „Мача на гигантите“, а също влезе и на финала на европейското първенство в Цюрих. 

Еврошампионатът по кроскънтри е сред четирите най-големи състезания в календара на Европейската атлетическа асоциация и събира най-добрите атлети от дисциплините 1500 м, 5000 м, 10 000 м, 3000 м стипълчейз и маратон. В Самоков се очакват да пристигнат около 600 бегачи от 45 страни, а телевизионното предаване от състезанието да достигне до около 7 милиона зрители. 

Share Button