Календарът на БФЛА за септември е пълен (обновена)

Състезания от официалния календар на Българска Федерация Лека Атлетика ще се проведат в различни точки на България през този месец. За много от българските атлети това е и начало на подготовката за сезон 2014-2015 г.

На 13 септември (събота) в Карнобат се организира традиционния шосеен пробег. В състезанието, което е в центъра на града и носи неговото име, имат право на участие картотекирани атлети от всички възрастови групи от деца (родени през 2001 и 2002 г.) до мъже и жени в дистанции от 600 м до 5 км. Наградният фонд е  2210 лв.

На следващия ден (14 септември – неделя) е насрочен турнир по спортно ходене „Бургас“, който е поредното състезание организирано от спортен клуб „Европул“ и община „Бургас“. Трасето е в една от най-красивите части на града – Морската градина. По него ще стартират от момичета и момчета под 16 години до мъже и жени в дистанции от 2 до 10 км. Общият награден фонд е 1160 лв, като парични премии ще получат първите трима от всички възрастови групи.

Едно от най-сериозните състезания за бегачи през последните години мемориал „Митето“ в Койнаре ще бъде на 20 септември (събота). Тази година 22-ото издание на състезанието ще бъде под формата на кроскънтри, като на него ще могат да участват от 8-годишни деца до юноши и девойки старша възраст на дистанции от 400 до 3400 м. Награди ще се раздават до шесто място, а паричните премии са на стойност 2030 лв.

Турнирът „Децата на София“ ще бъде на 27 септември (събота) на националния стадион „Васил Левски“ и включва стартове за деца от 4 до 15 годишна възраст, като в програмата ще има дисциплини от всички атлетически дисциплини. Същият ден (27 септември) ще се проведе и шосеен пробег „Варна“, програмата на който съдържа осем старта от 1 до 6 километра във възрастовите групи от момичета и момчета под 16 години до мъже и жени. Трасето е в морската градина. Рекорден награден фонд от 4140 лв. ще бъдат раздадени на 48 бегачи (първите шест в осемте възрастови групи ще бъдат наградени).

На 28 септември (неделя)  е предвиден шосеен пробег „Мемориал Димитър Велиславов Димитров – Мики“ в Горна Оряховица. В пробега ще участват юноши и девойки младша възраст, както и мъже и жени. За най-добрите шест във всички възрастови групи са предвидени 2500 лв. 

На 28 септември ще състои и първият маратон „Плевен“, който не е в календара на БФЛА за 2014 г., но е с перспектива да влезе в списъка на официалните атлетически състезания от календара за 2015 г., тъй като дистанциите на пълния маратон (42.195 км) и полумаратона (21.1 км) са вече лицензирани от федерацията. Предвидени са още 3 км за любители и интересната щафета 2х10 км. Състезанието се организира от спортен клуб „Бегач“. 

Шосейният пробег „Толе-рън“ няма да се проведе на 21 септември в София и състезанието се отлага за неопределено време. 

Повече информация за всички състезания от календара на БФЛА за септември може да намерите на www.bfla.org/programi.html

За маратон „Плевен“ подробности може да видите на www.plevenmarathon.com

Заявки за домакинства на състезания от календара на БФЛА за 2015 г. се приемат до 15 септември (понеделник) 2014 г. 

Share Button