Фотогалерия от ден 4 на европейското първенство в Цюрих

На 15 август в Цюрих бяха излъчени нови 11 европейски шампиони по лека атлетика.

Българско участие включваше Тихомир Иванов, който се класира на отличното 7-о място в скока на височина, а Силвия Дънекова показа страхотна форма на 3000 м стипълчейз и спечели серията си. Радослава Мавродиева се класира за финала на гюле, но същото не можаха да сторят Венелина Венева-Матеева и Мирела Демирева в скока на височина.

Йоан Диниз (Франция) постави фантастичен световен рекорд на 50 км спортно ходене – 3:32:33 , британците взеха титлите и на 200 и 400 м (Адама Джемили и Мартин Руни), след като триумфираха на 100 м във втория ден на шампионата, Анита Влодарчик (Полша) се докосна до световния на чук и „смаза“ конкуренцията с над 4 метра разлика, Дафне Схипер (Холандия) прибави златен медал на 200 м към този на 100 м, Лебания Грено (Италия) победи на 400 м, а Нана Джиму (Франция) защити титлата си в седмобоя. Родената в Етиопия Сифан Хасан взе победа за новата си родина Холандия на 1500 м, а Богдан Бондаренко (Украйна) спечели бе проблем скока на височина, но не се справи с кота 2.43, което щеше да бъде нов европейски рекорд.

Домакините също имаха повод за радост след изненадващата победа на Карим Хюсен на 400 м с препятствия при мъжете, а фаворитът на 800 м Босе се класира последен като титлата заслужи полякът Адам Кшчот.

Голяма част от спектакъла на атлетите на студения и дъждовен стадион „Летцигрунд“ се проведе пред обектива на фотографа на lap.bg Илиан Телкеджиев. Представяме ви поредната порция от негови снимки [button size=“mini“ type=“danger“ value=“тук“ href=“https://www.atletikabg.com/%D0%B4%D0%B5%D0%BD-4/“]

Share Button