Фотогалерия от ден 1 на европейското първенство в Цюрих

Европейското първенство по лека атлетика се провежда между 12-17 август в най-големия швейцарски град Цюрих. Първият ден на състезанието  (12 август) предложи много емоции и участието на 9 български атлети.

Георги Иванов премина успешно квалификациите на гюле, но на финала „прегоря“ и не успя да запише редовен опит. Митко Ценов (3000 м стипълчейз) и Румен Димитров (троен скок) също ще бъдат в битката за медалите в своите дисциплини след като преминаха пресявките. Ивет Лалова, Инна Ефтимова и Денис Димитров прескочиха сериите на 100 м и ще се бягат в полуфиналите. Георги Цонов и Златозар Атанасов не успяха да преминат квалификациите на троен скок, както и Петър Кременски на 100 м. 

Президентът на БФЛА Добромир Карамаринов е председател на Жури Д’Апел на състезанието и също бе от първата до последната минута на стадиона, за да решава спорните моменти.

Първите шампиони на първенството се казват Давид Щорл (Германия) – гюле – мъже и Джо Пейви (Великобритания) – 10 000 м – жени.

Фотографът на lap.bg Илиан Телкеджиев улови най-вълнуващите мигове от българското участие, а Atletikabg.com ви предлага 171 снимки от обстановката на легендарния стадион „Летцигрунд“ и надпреварите на най-добрите атлетите от Стария континент [button size=“mini“ type=“danger“ value=“тук“ href=“https://www.atletikabg.com/%D0%B4%D0%B5%D0%BD-1/“]

Share Button