Окагбаре с уникален дубъл на 100 м

Блесинг Окагбаре стана първата спринтьорка в историята с титли на 100 м от Игрите на Британската общност и първенството на Африка в една календарна година. Нигерийката оформи уникалния дубъл с победа на континенталния шампионат в Маракеш (Мароко) с 11.00.

Окагбаре трябваше да преодолее сериозната конкуренция на двойната световна вицешампионка Мюриел Ауре (Кот Д’Ивоар) и силния насрещен вятър от 1.4 м/сек. „Когато видях Ауре пред мен не се паникьосах. Запазих търпение, натиснах и спечелих”, заяви Блесинг след като подобри рекорда на първенствата, който беше 11.03 от първия й триумф в този форум преди 4 години. Мюриел отново остана втора с 11.03, а трета завърши нейната сънародничка Мари Жозе Та Лу с личен рекорд 11.20.

Блесинг Окагбаре вече има 5 титли от шампионатите на Африка, след като през 2010-а спечели на 100 м, скок дължина и 4х100 м, а преди две години добави още една титла в скока на дължина. Преди 2 седмици тя направи спринтьорски дубъл (100/200 м) на игрите на Британската общност, но в Маракеш не показва признаци на умора.

Share Button