Юсейн Болт ще се състезава до 2017 година

Шесткратният олимпийски шампион и осемкратен световен Юсейн Болт обяви намерението си да сложи край на спортната кариера след световното първенство в Лондон през 2017 година.

Болт стана шампион на Игрите на Британската общност с щафетата на Ямайка на 4 х 100 м. 27-годишният спринтьор, заедно с колегите си Джейсън Ливърмор, Кемар Бейли – Коул и Никел Ашмид, взривиха публиката, като поставиха и нов рекорд на Игрите – 37.58 сек.

Големият атлет заяви, че планира да бяга на олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 г, а след това последното състезание ще бъде световното в Лондон.

Мисля, че когато си постигнал всичко, което си искал, трябва да сложиш край на кариерата си“ – обясни Болт.

Любопитното е, че това е първата титла за Юсейн от Игри на Британската общност. По време на самото състезание ямайският спринтьор беше въвлечен в скандал. Вестник „Гардиън“ цитира негово изказване, в което шампионът определя Игрите като „малко скапани“. Самият атлет обаче в социалната мрежа „Туитър“ опроверга тези думи и определи написаното във вестника като лъжа.

Юсейн Болт участва за първи път на Игрите на Британската общност. Това бе и първо състезание за спринтьора през този сезон след продължително лечение на травма.

 

Share Button