Европейската атлетика инспектира Самоков

Вицепрезидентът на Европейската атлетическа асоциация Хосе Луис де Карлос и техническият делегат на състезанието Йос Ван Рой инспектираха подготовката на трасето за европейското първенство по кроскънтри в Самоков на 30 юли. Двамата представители на европейската атлетика обиколиха трасето, което се намира в местността „Широка поляна“  в курортен комплекс „Боровец“, заедно с екип от местния организационен комитет.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Работата по трасето трябваше да започне в средата на април, но проливните дъждове през пролетта и началото на лятото не позволиха да се работи по него.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

В средата на юли трасето бе изравнено, а според представителите на ЕА в следващите месеци предстои много работа по затревяване на участъци от трасето и почистване на камъните, за да се достигнат  европейските стандарти за това състезание.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Делегатите на ЕА дискутираха на работна среща с местния организационен комитет и всички други аспекти по организацията на събитието и се изготви план за действие за следващите 4 месеца до състезанието, което е насрочено за 14 декември тази година.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

На 28 юли във Франкфурт, Германия президентът на БФЛА Добромир Карамаринов също се срещна с вицепрезидентът на ЕА Хосе Луис Де Карлос, като отново основна тема на разговорите е било организацията на европейското първенство по кроскънтри.

Това състезание в едно от четирите най-важни събития от спортния календар на ЕА, като телевизионната публика достига над 8 милион зрители.

 

Share Button