Четирима етиопци изчезнаха в Юджийн

Четирима атлета от отбора на Етиопия на световното първенство за юноши и девойки в Юджийн са в неизвестност. Те са напуснали комплекса, където са настанени участниците, преди своите сънародници. Предполага се, че те ще поискат убежище в САЩ, тъй като в родината им има интензивни политически катаклизми.

Детективи разследват случая, но няма безпокойство за сигурността на етиопците. Отправени са призиви към тях да осъществят директен контакт и да потвърдят, че са добре. ФБР засега играе само подържаща роля. До момента не се споменават имена, но става дума за един юноша на 17 години и три момичета от 18 до 20 г. Никой от делегацията на Етиопия не е пожелал публично да коментира ситуацията. Процедурата по получаване на убежище в САЩ отнема месеци.

Етиопия завърши на трето място в класирането по медали на шампионата в Юджийн с три златни и три сребърни отличия. Те бяха спечелени в три дисциплини сс класиране на първите две места във всяка една от тях: Давит Сеяум и Гудаф Цегай на 1500 м, Алемиту Херойе и Алемиту Хави на 5000 м при девойките; Йомиф Кеджелча и Ясин Хаджи на 5000 м при юношите.

Share Button