Добромир Карамаринов откри Балканиадата в Питещи

Президентът на АБАФ (Асоциацията на балканските атлетически федерации) и БФЛА Добромир Карамаринов откри Балканския шампионат за мъже и жени в Питещи, Румъния в компанията на олимпийската и световна шампионка в бяганията на средни и дълги разстояния Габриела Сабо, която е министър на спорта на северната ни съседка, Йон Санду (президент на румънската федерация по лека атлетика) и представители на градската управа.

JP_0648-1024x682

Атлетите на АБАФ ще използват реновирания стадион „Николе Петрин“ в Питещи на 26-27 юли, за да излъчат поредните шампиони на организацията.  Състезанието е и квалификация за „Мача на гигантите“, който ще се проведе на 30 август във Франция с участието на сборен балкански отбор и най-добри атлетически нации в света.

??????????????????????

Финалът на чук за мъже се състоя преди откриването, а Айхан Апти зае 4-о място с личен рекорд 68.18, като остана на сантиметри от бронзовия медал. Първото място заслужи Сергей Маргиев (Молдова) – 76.20, второто Озкан Балтачъ (Турция) – 69.67, а третото Константинос Костоглидис (Гърция) – 68.52 от шести опит, с което изпревари нашия състезател.

Серията на Апти бе 68.18-х-х-67.80-х-66.75.

Share Button