Клубовете поискаха анексиране на договорите с ММС

Ден след провеждането на турнира „Самарско знаме“ Стара Загора бе домакин и на Общото събрание на БФЛА, което се състоя на 20 юли в парк-хотел „Стара Загора“. 

Събранието, което събра 61 клуба, обсъди тежкото състояние на атлетиката в последната година, след като атлетическите клубове получиха близо 50% по малка сума за финансиране от Министерството на младежта и спорта по неясни критерии.

???????????????????????????????

Системата за разпределение на финансовите средства, която се приема на всяко общо събрание на БФЛА бе тотално игнорирана от ММС. Конкретното предложение на клубовете е да се анексират досегашните договори с ММС и да се вземат за критерии сумите по договорите от 2013 г., което би довело до някаква частична компенсация на финансовите средства изразходени през 2014 г.

Събранието прие и система за разпределение на финансовите средства за 2015 г. 

90bfla

Президентът на БФЛА Добромир Карамаринов направи отчет за изминалите международни състезания на националните отбори, като обобщи, че атлетиката ни се представя по-добре от 2013 г., а главната цел на националите е европейското първенство в Цюрих, Швейцария от 12 до 17 август, като имаме много добри шансове за челно класиране от няколко състезатели. Карамаринов заяви, че въпреки тежкото финансово състояние в България се увеличават атлетическите турнири, като само в Бургас се организират 4 прояви, а в града започва строежа на нова спортна зала с атлетическа писта.SparECCCSamokov14

Организационно пред БФЛА стои предизвикателството за домакинството на Европейското първенство по кроскънтри в Самоков на 14 декември, което е едно от най-големите състезания в календара на Европейската атлетическа асоциация. 

В началото на събранието за заслуги към леката атлетика беше награден президентът на атлетическия клуб „Берое“ Иван Колев.

???????????????????????????????

Признание от БФЛА за всеотдайна работа към леката атлетика получи и бившият шампион в спринта Красимир Гутев, който представляваше клуб „Тот – атлет“ Габрово.

???????????????????????????????

Share Button