Добромир Карамаринов получи плакет от старозагорци

Президентът на Българска федерация лека атлетика и АБАФ (Асоциацията на балканската атлетическа асоциация) бе награден с почетен плакет от кметът на община Стара Загора Живко Тодоров на пресконференцията за турнира „Самарско знаме“. Пресконференцията бе в Пресклуб „България“ на националния стадион „Васил Левски“ в София.

_AP_5870

Карамаринов заяви, че клубът и общината в Стара Загора са пример за развитието на спорта, тъй като в града се изгражда спортна инфраструктура, дават се средства за развитието на детско-юношеския и елитния спорт, тренират стотици деца и се организират местни и международни състезания. Българска федерация лека атлетика приветства този начин на работа, а през миналата година бе проведен отлично Балканския шампионат за мъже и жени, който събра над 10 000 зрители за двата състезателни дни – явление, което не се случвало в България от много години. Карамаринов каза още, че градът и спортната база отговарят на изискванията за провеждане на големи европейски шампионати за юноши и девойки или европейско отборно първенство втора лига, и че в скоро време такова състезание може да бъде организирано в Стара Загора.

_AP_5810

Кметът на града – Живко Тодоров също подкрепи казаното от Карамаринов, като спомена, че балканския шампионат за мъже и жени е бил много добра реклама за Стара Загора.

_AP_5778

Ръководството на атлетическия клуб „Берое“ в лицето президента Иван Колев и Емилия Драгиева (вице шампионка на света в скока на височина в зала през 1987 г. с личен рекорд 2.00 м) също благодариха на БФЛА и Добромир Карамаринов за доброто сътрудничество и споменаха, че през следващата година ще бъде завършен тренировъчния стадион и ще бъде закупено пълно атлетическо оборудване.

_AP_5774

Драгиева даде и подробности около новото издание на турнира „Самарско знаме“, което ще се проведе в събота от 19:00 до 22:00 часа на стадион „Берое“.

 

Share Button