„Звяра” изнесен на инвалиден стол

Световният шампион на 100 м от Дегу-2011 Йохан Блейк (Ям) напусна пистата на стадион „Хемпдън Парк” в Глазгоу на инвалиден стол, след като отново имаше проблеми с колянното сухожилие. Това се случи в последната дисциплина от първия ден на турнира от Диамантената лига.

Блейк, известен с прякора си „Звяра”, изостана от съперниците си още в първите метри и по средата на разстоянието показа гримаса и се опита да спре, но се строполи на земята. Той пропусна почти целия сезон 2013-а с травма на колянното сухожилие и не беше в Москва да защити титлата си.

Майк Роджърс (САЩ) беше вдясно от Блейк и в последните метри успя да настигне Неста Картър, но друг ямаец имаше още по-добра финална атака. Никел Ашмийд, който бе дисквалифициран заради фаулстарт в Париж, спечели с хилядни от секундата пред Роджърс (и двамата завършиха с 9.97), а Картър бе трети с 9.98. И за тримата това бе лично постижение за сезона. Роджърс изпревари Джъстин Гатлин с една точка (9 срещу 8) в генералното класиране на 100 м в Диамантената лига. По-рано в Б-финала Кемар Бейли-Коул (Ям) спечели с 10.03.

Share Button