Новият брой на списание „Атлетика“ е вече на пазара

Иво Балабанов е на корицата на брой номер 93, след като спечели бронзов медал на Европейските младежки олимпийски квалификации в Баку, Азербайджан. 

Интервю с Балабанов, който подобри националния рекорд на 2000 м стипълчейз за юноши младша възраст и спечели преди дни балканската титла на 3000 м за юноши старша възраст, може да намерите на страниците на списанието. Иво ще бъде и единственият ни атлет на Младежките олимпийски игри в Нанджинг, Китай в края на август.

Митко Ценов изпрати в историята най-стария български рекорд при мъжете и жените. Бегачът от Мездра изпълни една от мечтите си и вече е притежател на най-доброто постижение в историята на 3000 м стипълчейз с фантастичните 8:20.87, което също е тема в новия брой. 

Всички резултати и анализи за най-силните родни турнири през пролетта, както и компилирана информация за най-добрите резултати от националните шампионати също са в хартиения вариант на списанието. 

Основните международни теми са балканските шампионати, първите турнири от „Диамантената лига“ и световното първенство по полумаратон в Копенхаген. 

В новата „Атлетика“ може да намерите и много любопитни новини от света на „Царицата на спортовете“, а в рубриката „Полезно“ отново има какво да научите за здравословното хранене на спортиста. 

Списанието може да намерите на ул. Пиротска 12 и в Спортната палата в София.

Share Button