Богдан Бондаренко не иска да прави много опити

След състезанието от Диамантената лига „Атлетисима“ в Лозана , където Богдан Бондаренко направи неуспешен опит да подобри световния рекорд, самият той отговори на критиките, че е след 2.40 м директно е поискал 2.46 м.

„Може би съм малко ленив и не обичам да правя много опити – каза световният шампион. – Това много ме изтощава“. За него изглежда странно, когато отлични атлети скачат повече пъти по време на състезание, а не пазят силите си.

Известният руски треньор в скоковете на височина Евгений Загорулко, който в момента подготвя Ана Чичерова и Андрей Силнов, също коментира, само че по коренно различен начин, неуспешния опит на украинеца да постави върхово постижение. „Световният рекорд трябва да се атакува постепенно. Трябва да си като картоиграч, който събира козовете, – заяви специалистът. – Отначало 2.43 м, после – 2.44 и чак тогава 2.46. Не можеш да се качваш на върха, без да обръщаш внимание на камъните и препятствията. А да блъфираш, както прави Бондаренко – това само износва организма.“ Именитият специалист се пошегува, че може би е някаква нова тенденция в подготовката или влияние на Чернобил. Бондаренко е роден през 1989 г, само три години след аварията в Чернобилската АЕЦ. „Кой знае какво е станало с организма му“ – завърши Загорулко.

След успеха в Лозана Бондаренко оглави класирането в състезанията от Диамантената лига с десет точки. 

zagorulko

Share Button