Меб Кефлезиги иска победа в Рио`2016

Американският маратонец Меб Кефлезиги, който тази година спечели Бостънския маратон, обяви целите пред себе си за следващите две години. Сред тях е и титла от олимпийските игри в Рио де Жанейро.

39-годишният атлет на специална пресконференция заяви, че смята да прекрати състезателната си кариера след 2016 г, но преди това амбициите му са да спечели златен олимпийски медал. „Остават ми пет – шест маратона. Възрастта си казва думата, а аз не искам да бъда просто един статист“ – каза той.

През април Кефлезиги успя да победи на маратона в Бостън, при това с личен рекорд ( 2:08.37 ч ), след като американец не го беше правил от 1983 г насам. Догодина шампионът има намерение да брани титлата си на това състезание. Предстои му и участие на маратона в Ню Йорк, където спечели през 2009 г, отново след 27-годишна американска суша.

Меб Кефлезиги е роден в Еритрея, но когато е на 12 години родителите му емигрират в САЩ. Най-големият успех в кариерата му е сребърният медал от олимпийските игри в Атина през 2004 г, а в Лондон`2012 завърши четвърти.

Share Button