Мария Абакумова с рекордни…..близначки

Във вторник семейството на копиехвърлячите Мария Абакумова и Дмитрий Тарабин се увеличи двойно. Световната шампионка от Дегу-2011 и сребърната медалистка от олимпийските игри в пекин-2008 роди близначки – Кира и Милана.

„Всичко се случи в 12:58. Точно в този момент на света се появиха две великолепни красавици. Едната тежи 3,400 кг, а другата 3,050”, сподели специално за Rusathletics.com бронзовият медалист от Москва-2013 Тарабин. „За ръстта им още не знам, но мама и момичетата се чувстват добре. Съпругата ми е много популярна в родилното, защото и там е успяла да постави рекорд. Обикновено при близнаци за норма се приема тегло от 1800-2000 грама, но ние имаме доста по-големи близначки”.

По време на раждането Дмитрий бе в Острава и по-късно участва на турнира „Златен Шпайк”, където постигна лично за сезона и четвърто постижение в кариерата си с 85.92, но завърши трети. Багажът на Тарабин се загуби по пътя към Чехия, но това не можеше да помрачи настроението му. Дмитрий нямаше възможност да се прибере в родината си и да присъства на раждането, тъй като му бе издадена Шенгенска виза с право на само едно влизане. Ако се беше върнал в Русия, нямаше как да участва на Европейското отборно първенство в Брауншвайг (Германия) през този уикенд.

Share Button