Детска атлетика на Живей Активно

Нестле България организира поредната инициатива ЖИВЕЙ АКТИВНО на 22 юни (неделя) в София. Инициативата има за цел да промотира активния начин на живот чрез движението, спорта и балансираното хранене.

logo 1Сред мероприятията на Нестле са няколко атлетически прояви с участието известни наши лекоатлети и спортисти:

1. От 10:00 ч. на ул. Солунска и бул. Витоша олимпийската шампионка на троен скок Тереза Маринова ще демонстрира как се бягат препятствия, а пред театър София Сани Жекова ще поведе велопоход до НДК;

2. от 10:30 ч. пред Пилоните на НДК, на официална церемония ще бъде даден старт на символичен пешеходен поход по бул. “Витоша” от НДК до Южeн парк

3.    от  11:00 ч. в Южния парк на 9 различни локации ще бъдат организирани различни спортни демонстрации и ще се дават съвети за балансираното хранене и активния начин на живот. Една от тези демонстрации ще бъде по Детска Атлетика, като екип, воден от Магдалена Христова, ще обучава деца на различни техники в атлетиката с адаптирани атлетически уреди за деца. 

JP_2846-1024x682

Нестле е генерален спонсор на Детската Атлетика, програмата на ИААФ, която е насочена към деца от 6 до 13 години и се прилага вече повече от година в България от БФЛА (Българска федерация лека атлетика). 

JP_2914-1024x682

По традиция софийското издание на ЖИВЕЙ АКТИВНО! ще завърши с концерт, с участието на Део, Лео, Рафи, Играта, Жана Бергендорф, Теодора Цончева, Мартин Кутрулев от X-Factor, Skiller, Павел и Венци Венц.

Калин Вельов ще изнесе открит урок по ударни инструменти, а Skiller ще дава beatbox уроци на най-запалените му фенове.

JP_2834-1024x682

Share Button