Националите продължават с международните си участия

Георги Иванов (гюле), Виктор Нинов (скок височина) и Венелина Венева-Матеева (скок височина) участваха на турнири в Прага, Чехия и Релинген, Германия. 

Иванов приключи серията от няколко поредни състезания с четвърто място на турнир в чешката столица на 9 юни с резултат 20.08, като бе изпреварен от Ладислав Прашил (Чех) – 20.52 м, Александър Лесной (Рус) – 20.50 м, и Томаш Станек (Чех) – 20.31 м.

Венева-Матеева стана втора в Регинген с 1.90 и отстъпи само на Мари-Лауренс Юнгфлеш (Гер) с 1.92. Виктор Нинов се класира пети в същия турнир с 2.15, като не можа да преодолее следващата височина от 2.20.

За представянето на Златозар Атанасов (троен скок), Силвия Дънекова (3000 м стипълчейз) и Митко Ценов (3000 м стипълчейз) на турнира в Маракеш, Мароко, и участието на Ивет Лалова на спринта на 100 м в Хенгело atletikabg.com вече ви информира. 

След няколко часа Лалова ще стартира на 200 м турнира от „Диамантената лига“ в столицата на Норвегия – Осло, а най-бързият българин за последните 2 години Денис Димитров ще застане на стартовите блокчета в Десау, Германия. 

Share Button