Ивет: „Най-важното е да покажа какво мога в точния момент”

 „Надявам се турнира да защити славата си за силни времена на 100 м. Има конкуренция, има и други три европейки. Ще бъде интересно”, сподели за www.atletikabg.com Ивет Лалова от Хенгело преди старта си на 100 м в турнира от сериите „Световните предизвикателства” на ИААФ.

Ивет започна сезона с отлично бягане в Гавардо (Ит) на 18 май – 11.10 и оглави европейската ранглиста за 2014-а. В световната в момента тя заема 10-о място. После тя имаше стартове за ЕНКА в европейското клубно първенство във Вила Реал де Санто Антонио (11.52/23.63 при насрещен вятър над 2 м/сек) и в първия кръг на Клубната купа на Турция в Измир (11.42/23.23 – неофициални резултати, заради проблеми с електронната уредба в дъждовното време).

„За мен сезонът е още в зародиш. Все още тренирам с големи натоварвания и би трябвало постепенно да развивам формата, така че на този етап не търся големи резултати. В тези първи стартове все още се търси правилната техника, правилното изпълнение на бягането, за да може да се работи върху нещата, които трябва да се подобрят. В Хенгело ще се опитам да оставя всички емоции настрана и да направя едно добро откъм техника бягане. До европейското първенство има повече от два месеца и всичко е планирано за оптимална форма именно там. Уверена съм, че има какво да покажа, но най-важното е да го покажа в точния момент”, заяви Ивет.  

Share Button