Наш колега защити дисертация

Ивайло Лазаров, който е член на редакционния екип на списание „Атлетика“, взе научна степен доктор, след като представи и защити дисертация на тема „Антропометрични модели на състезатели в бягането на средни разстояния“. Защитата на научния труд бе на 7 май в зала номер 3 в централната сграда на Национална спортна академия „Васил Левски“.

Научен ръководител на разработената тема е проф. Петър Бонов, а председател на журито бе проф. Апостол Славчев, които също са в редакционната колегия на списание „Атлетика“.

Данните за дисертацията са абсолютно авторски и са събрани в работата на Лазаров като сътрудник в Научноизследователския център на НСА и в треньорската му дейност. Ивайло Лазаров е асистент в катедра „Лека атлетика“ към НСА, прави редакциите и българските ранглисти в списание „Атлетика“, както и тренира състезатели от всички възрастови групи в клуб КЛАСА, и е инструктор по програмата на ИААФ (Международната асоциация на атлетическите федерации) „Детска атлетика“ . В последните шест години активно работи като доброволец на най-големите атлетически и спортни събития в България. Той е бивш атлет в спринтовите дисциплини и бягането на 800 м. 

Share Button